Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Historisch lage rente op consumptief krediet, waar kan je het allemaal voor gebruiken?

De rente op consumptief krediet ligt op het moment ontzettend laag. Een consumptief krediet kan gebruikt worden om uit te geven aan diensten of om goederen te kopen. Bij de aanschaf van een auto kun je bijvoorbeeld een consumptief krediet aanvragen. Het is echter ook een optie om een consumptief krediet aan te vragen voor bijvoorbeeld een dure vliegvakantie. Eigenlijk kun je met een consumptief krediet dus héél erg veel verschillende dingen doen.

De rente ligt ontzettend laag

De rente op het consumptief krediet ligt laag, omdat de Europese Centrale Bank de economie op deze wijze wil stimuleren. Hoe lager de rente, hoe meer mensen kunnen lenen en dus uitgeven. Dat is weer goed voor de economie, want de koopkracht neemt hierdoor toe. Daar kun je dus ook dankbaar gebruik van maken als consument. Natuurlijk is het niet aan te raden om te lenen wanneer je iets prima kunt betalen, maar in sommige gevallen is lenen wel verstandig. Wanneer mensen een nieuwe auto willen, besluiten ze bijvoorbeeld vaak om een lening af te sluiten. Er zijn weinig mensen die het aankoopbedrag van een nieuwe auto moeiteloos kunnen aftikken.

Verschillende manieren om een consumptief krediet aan te vragen

Er zijn verschillende soorten leningen die je kunt aanvragen. Kies voor een lening die in jouw geval voordelig is. Zo kun je als ambtenaar bijvoorbeeld een ambtenarenlening aanvragen. Ambtenaren hebben over het algemeen relatief weinig betaalachterstanden. Voor verzekeringen is het daardoor mogelijk om een lening te verstrekken met aantrekkelijke voorwaarden. Ook zijn er speciale leningen voor senioren. Bij het Nederlands Krediet Collectief kijkt men echt naar de persoon die een consumptief krediet aanvraagt. In bepaalde gevallen kun je zo alsnog een lening krijgen, terwijl men normaal strenger op de cijfers let. Uiteraard moet je een lening terug kunnen betalen, maar over zaken als je leeftijd wordt bij deze kredietverstrekker veel minder moeilijk gedaan.

Waarvoor kun je een consumptief krediet aanvragen?

In principe kun je een consumptief krediet dus voor allerlei verschillende doeleinden aanvragen. Zit je bijvoorbeeld zonder wasmachine, maar heb je nog geen geld voor een nieuw apparaat? Dan kun je besluiten om geld te lenen. Onthoud wel dat je een BKR registratie krijgt als je geld leent. Wanneer je voor een ander doeleinde geld wilt lenen voordat je vorige lening is afbetaald, kan dit dus lastiger worden. Ook dat is een reden om alleen te lenen wanneer dit noodzakelijk is.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!