Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Helft Britse banken kwetsbaar door verouderde software

De helft van alle financiële instituten in Groot-Brittannië maakt gebruik van software waar bugs in zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Engelse IT-beveiligingsonderzoeker Xiphos Research.

In november heeft Xiphos Research 84 Engelse financiële instellingen onder de loep genomen. Nu blijkt dat ruim de helft van de onderzochte instanties gegevens van hun klanten onnodig blootstellen aan beveiligingsrisico’s, zoals dat hun gegevens te stelen zijn door cybercriminelen.

Lekken
De verschillende lekken zijn zorgelijk voor iedereen die zaken doet met financiële instellingen in Engeland. Overboekingen, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens kunnen relatief eenvoudig worden afgetapt of gemanipuleerd.

Xiphos wil geen namen noemen van instellingen met kwetsbare software, omdat het bedrijf zegt dat in de weken na het onderzoek niet alle betrokken organisaties op de juist manier geïnformeerd zijn. De onderzoeker heeft de resultaten van het onderzoek wel voorgelegd aan het veiligheidsbedrijf Financial Conduct Authority en criminaliteitsbestrijdingsdienst National Crime Agency.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles