Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Hackers ontdekken betaalfunctie in Facebook Messenger app

Geld over schrijven via Facebook Messenger is in theorie al mogelijk. De gebruiker van de app moet zijn creditcard koppelen aan een Facebook-account. Met het invoeren van een pincode kan er vervolgens geld naar vrienden worden overgeschreven.

Hackers hebben de app ontleed die het mogelijk maakt berichten te versturen via Facebook. Tijdens dit proces zijn zij op een functie gestuit die eerder nog onbekend was. Het gaat om een betaalfunctie. Deze betaalfunctie in de Messenger app is momenteel nog niet te gebruiken. Pas als Facebook de functie inschakelt kan de gebruiker er de vruchten van plukken.

 Niet onverwachts
Ondanks het feit dat Facebook zelf nog niks over de functie heeft gezegd is het geen totale verassing. Eerder Facebook haalde David Marcus van PayPal binnen. Marcus die een topfunctie beklede bij PayPal heeft veel kennis met zich meegebracht over online betaal systemen. Hij is naar Facebook gehaald om te werken aan de Messenger app. Er wordt niet uitgesloten dat hij ook een grote rol heeft gespeeld bij het implementeren van de betaalfunctie.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles