Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Grote verschillen tarieven online brokers

De tarieven van online brokers in Nederland verschillen sterk van elkaar. Als iemand dagelijks online aandelen verhandelt, kan het verschil per jaar oplopen tot enkele duizenden euro’s, zo blijkt uit onderzoek van het FD.

Enkele nieuwkomers op de online beleggingsmarkt bieden tarieven waar de gevestigde orde niet tegenop kan. De nieuwkomers, waarbij DeGiro in bijna alle categorieën de goedkoopste is, bieden vaak wel minder diensten aan als partijen als Alex, SNS bank en ABN AMRO.

Verschil kan oplopen
Het FD schetst met een kort rekenvoorbeeld hoe online beleggers geld verliezen aan de kosten die ze aan hun broker moeten betalen: Iemand die dagelijks belegt met een vermogen van 50.000 euro, kan 2500 euro besparen op de fees. Dit betekent dat er een rendement van 5 procent kan worden verdiend door naar de goedkoopste partij over te stappen.

Grootbanken bieden veel informatie
Online beleggers die dit doen via grootbanken, krijgen wel veel toegang tot extra informatie en analyses. Het lijkt er daarom op dat vooral de beginnende belegger, of althans de belegger met weinig kennis, baat kan hebben bij dergelijke diensten. Voor diegenen die zelf weten waar ze informatie kunnen vinden, kan een overstap dus lonen.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles