Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Groeit Amsterdam uit tot fintech-hoofdstad?

Amsterdam kan uitgroeien tot hét Silicon Valley van de financiële sector.  Dat voorspellen kenners uit het vakgebied.

Lees ook: Londen is dé fintech-hoofdstad, voorlopig

De voorzitter van Holland Fintech, Don Ginsel, is niet verbaasd over het succes van de fintech-sector in ons land. “Nederland heeft een fantastische financiële infrastructuur. Nergens in de wereld is het betalingsverkeer zo gedigitaliseerd als hier. Nederland is het land met de minste cashbetalingen in de wereld.” Ook Londen kan gezien worden als een fintech-centrum, maar zij betalen ‘nog met cheques’, zo vertelt Ginsel op AD.nl. “Nederland heeft bovendien eigengereide mensen die nieuwe ideeën oppakken. En vergeet niet dat we een lange traditie hebben op financieel gebied. In 1602 had Amsterdam al de eerste effectenbeurs in de wereld.”

Gewilde banen
De interesse om te werken voor een financiële start-up in Amsterdam is enorm aan het groeien. Dat is ook te zien aan de snelheid waarop mensen reageren als er een vacature wordt geplaatst. Thomas Bunnik, de oprichter van online vermogensbeheerder Pritle, laat weten dat er binnen 48 uur reacties zijn van over de hele wereld. “De mensen zijn vaak ook bereid om naar Amsterdam te verhuizen en soms zelfs dezelfde dag nog te beginnen.” De mensen die naar Amsterdam komen om te werken voor fintech-bedrijven, kunnen instromen als kennismigranten. Volgens Bunnik, betekent dit dat zij sneller een visum krijgen en zo sneller aan het werk kunnen.

‘Bedrijven weten ons te vinden’
Toch staat Amsterdam lager dan Milaan, Londen en Berlijn in de top van hippe start-upsteden. Dit komt volgens Bunnik omdat die steden miljoenen steken in marketing, en dat geld heeft Nederland niet. “Maar bedrijven weten ons wel te vinden. Laatst verplaatste een Franse fintech nog zijn kantoor naar Amsterdam. ‘Amsterdam is the Silicon Valley for payments’, zeiden zij.””

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles