Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Groei PayPal door integratie met eBay

Hoewel eBay afgelopen week een megaverlies noteerde over het eerste kwartaal, deed dochterbedrijf PayPal het juist zeer goed door de integratie van het betaalplatform met de veilingwebsite.

Het verlies van 2,3 miljard dollar van eBay in het eerste kwartaal van 2014 is mede toe te wijzen aan een belastingaanslag van 3 miljard dollar over buitenlandse inkomsten. Het bedrijf maakt zelf juist een omzetgroei door, met een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze groei komt mede door de betaaltak PayPal, dat een omzetgroei realiseerde van 19 procent en goed is voor 43 procent van eBay’s totale omzet.

Web en mobile
De innovatieve integratie tussen eBay en PayPal (sinds 2002 eigendom van eBay) legt het bedrijf geen windeieren. In het vierde kwartaal van 2013 veroorzaakte eBay direct een derde van de nieuwe PayPal-accounts. Dit door de toegenomen integratie van PayPal in de web- en mobile-diensten van eBay.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles