Google Pay als dienst beschikbaar binnen apps van bunq, N26 en Revolut
— 17 november 2020Overal ter wereld zijn mensen op zoek naar simpele en veilige manieren om in fysieke en webwinkels te betalen. Deze behoefte is tijdens de pandemie alleen maar toegenomen. Dit heeft gezorgd voor een drastische toename van het aantal digitale betalingen. Volgens recente cijfers probeerde 41% van alle mensen die normaliter met contant geld afrekenen tijdens de pandemie een contactloze kaart uit. 35% van alle kaarthouders voegde een kaart aan hun digitale wallet toe.
Met het oog op de groeiende behoefte aan mogelijkheden voor digitale betalingen heeft Google nauw samengewerkt met Mastercard en Visa en bunq, N26 en Revolut. Het doel: Nederlanders een veiligere, eenvoudigere en relevantere betalingservaring bieden.
Afrekenen in fysieke en webwinkels
Vanaf vandaag zullen bunq, N26 en Revolut Google Pay als dienst aanbieden binnen hun app. Hoewel de Google Pay-app zelf niet beschikbaar is in Nederland, kunnen klanten van deze banken nu wel met Google Pay afrekenen in fysieke en webwinkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren.
Gebruiksvriendelijk
Gebruikers die een kaart aan Google Pay willen toevoegen kunnen naar de app van hun bank gaan en de optie “Aan Google Pay toevoegen” selecteren. Zodra het registratieproces is voltooid kunnen ze direct contactloos afrekenen in winkels. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen is hun smartphone in de buurt van een pinautomaat met NFC-ondersteuning houden. Gebruikers kunnen ook afrekenen in webwinkels die Google Pay accepteren. Zodra een kaart is opgeslagen kunnen ze die beheren via de instellingen van hun smartphone (Google > Accountservices > Google Pay).
Veilig
Beveiliging is een belangrijk element van Google Pay. De oplossing biedt diverse beveiligingslagen om je betalingen te beschermen. Een daarvan is tokenization. Dat houdt in dat betalingstransacties worden uitgevoerd op basis van een virtueel kaartnummer (een ‘token’) dat specifiek voor je smartphone is. Dit kaartnummer is gekoppeld aan een dynamische beveiligingscode die bij elke transactie wijzigt.
Deze en andere beveiligingsfuncties vormen een aanvulling op de beschermingsmechanismen van de aanbieder van je creditcard. En als je smartphone ooit zoekraakt of wordt gestolen, kun je simpelweg de functie ‘Vind mijn apparaat’ gebruiken. Hiermee kun je je smartphone op afstand vergrendelen en met een nieuw wachtwoord beveiligen. Je kunt er zelfs alle persoonlijke informatie van je telefoon mee wissen.
Google hoopt dat de introductie van Google Pay in Nederland bedrijven zal helpen door hun klanten simpele en veilige manieren te bieden om contactloos te betalen in fysieke winkels en digitaal af te rekenen in webwinkels.