Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Google introduceert Android Pay

In een nieuwe poging om de ambities op het gebied van mobiel betalen te realiseren, introduceert Google deze week Android Pay. De app zou de plek van de Google Wallet moeten innemen.

De app Android Pay maakt in-app betalingen mogelijk, evenals tap-to-pay aankopen op mobiele toestellen. Dit meldt techblog The Verge vandaag. De Google Wallet zal niet verdwijnen, maar het zal aankopen op de Play Store buiten Android mogelijk maken, evenals peer-to-peer betalingen die je via de app en bijvoorbeeld Gmail kan doen.

Google geen succes met mobiel betalen
Het artikel op The Verge schetst een aardig beeld van de geschiedenis van Google en de ontwikkelingen rondom mobiel betalen, die getypeerd worden als een frustrerende mix van veelbelovende ambities en tekortschietende uitvoering. De smartphones van Android hadden als eersten de benodigde techniek. Maar de relaties met de telecomproviders en fabrikanten die de Android toepassingen distribueren waren dusdanig, dat Google nooit zijn potentie waarmaakte.

Apple was een laatkomer op de markt van het mobiel betalen, wat niet onverlet laat dat CEO Tim Cook nu claimt dat Apple op het gebied van mobiel betalen groter is dan al zijn concurrenten tezamen.

Eerder dit jaar probeerde Google zijn Google Wallet App nieuw leven in te blazen door de app vooraf te installeren op toestellen van de grootste telecommunicatiebedrijven in Amerika.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles