Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Google blaast nieuw leven in Google Wallet App

Google probeert zijn Google Wallet App nieuw leven in te blazen door de app vooraf te installeren op toestellen van de grootste telecommunicatiebedrijven in Amerika. Daarnaast neemt het bedrijf zijn rivaal Softcard over om de Google Wallet App te optimaliseren.

Later dit jaar worden Android-toestellen, die draaien op KitKat of hogere besturingssystemen, geleverd met de Google Wallet App. De toestellen moeten dan wel verkocht zijn door AT&T Mobility, T-Mobile USA en Verizon Wireless.

Overname Softcard
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de technologie van Softcard over enkele maanden volledig overgenomen door Google. Op het moment kunnen de klanten de app van Softcard blijven gebruiken. In de komende weken worden zij op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen rondom de overname. Vorige maand ontsloeg Softcard rond de 60 personen als onderdeel van het bezuinigingsplan, wat tezamen kwam met de geruchten dat de eigenaren van AT & T Mobility, T-Mobile USA en Verizon Wireless hadden besloten om te stoppen met het financiering van de app.

Toekomst van Google
Dat Google Wallet tot nu toe geen succes is geweest, is te wijten aan het feit dat een groot deel van de mobiele aanbieders weigerde om mee te werken aan het initiatief van Google. Zij investeerde in Softcard en zagen Google als hun grootste concurrent. De nieuwe deal was dan ook noodzakelijk voor Google om de Wallet App te laten bestaan. Naast Apple is er nog een concurrentie die het succes van de Google Wallet App in de weg kan staan, namelijk Samsung. Samung heeft vorige week een overeenkomst getekend om Looppay over te nemen, een app die het mogelijk maakt om je betaalpassen digitaal te bewaren en te gebruiken.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!