Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Goedkopere arbeids-ongeschiktheids-verzekering voor ZZP’ers

Ruim de helft van de Nederlandse zelfstandige ondernemers heeft niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. Het Friese bedrijf VanInkomenVerzekerd.nl maakt het voor zelfstandige ondernemers mogelijk om zich online snel te en goedkoop te verzekeren tegen ongevallen.  

Uit het onderzoek van ZZP Nederland blijkt dat 35 procent van de ZZP’ers in Nederland zich niet verzekeren bij arbeidsongeschiktheid, omdat het te duur is. Daarnaast wordt tien procent van deze groep niet geaccepteerd bij verzekeraars vanwege het beroep of de leeftijd. Dit zorgt ervoor dat de ondernemers in financiële problemen komen wanneer zij niet meer in staat zijnom te werken. Daar speelt VanInkomenVerzekerd.nl op in door een online verzekering aan te bieden die makkelijk en snel is af te sluiten is.  Deze verzekering is bovendien goedkoper dan andere verzekeraars doordat het alleen geld uitkeert bij een ongeval en niet bij ziektes.

Ongevallen AOV
De ongevallen AOV wordt alleen uitgekeerd bij ongeval en niet bij psychische of lichamelijke ziekte. Daardoor is deze verzekering goedkoper dan andere verzekeringsmaatschappijen. “Steeds meer ZZP’ers kiezen ervoor om zich niet te verzekeren. De belangrijkste reden hiervoor is dat de huidige verzekeringen voor ZZP’ers onbetaalbaar zijn”, zegt Ynte Kuindersma, initiatiefneemster van VanInkomenVerzekerd.nl

Zelfstandige ondernemers kunnen zich vanaf vijftienhonderd euro per maand verzekeren via de Ongevallen AOV. De verzekering wordt veertien dagen na het ongeval uitgekeerd. De premie die de ondernemer betaalt hangt af van het beroep, leeftijd en het verzekerde bedrag. Volgens Kuindersma is het belangrijk dat ondernemers zich snel laten verzekeren voor arbeidsongeschiktheid: “Onverzekerde ZZP’ers zijn een maatschappelijk en politiek probleem in Nederland. Wij hopen dat, door de betaalbare verzekering, meer ZZP’ers een AOV afsluiten en dat zij van inkomen worden verzekerd.”

Tagged with:

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles