Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

GoBank stopt met gratis rekening

Niet elke financiële innovatie is een succes. De Amerikaanse online dienstverlener GoBank is gestopt met het aannemen van nieuwe klanten. Bij deze bank was het mogelijk om gratis een rekening te openen, waarbij de klant zelf mocht bepalen wat hij of zij per maand aan de bank wilde betalen voor de services die ze bieden.

GoBank heeft deals met verschillende Amerikaanse winkelketens, zoals Walmart en 7-Eleven, in de hoop dat klanten daar met  hun betaalkaart zouden betalen. Het lijkt erop dat dit vooralsnog niet het succes is waar GoBank op had gehoopt, aangezien de service niet meer gratis wordt aangeboden.

Herlancering
Inmiddels staat er een herlancering van GoBank op stapel, waarbij nieuwe klanten een vast bedrag van 9 dollar per maand moeten betalen. Het is echter de vraag of dit een groot succes wordt. Tot op heden wordt er geen rente gegeven op gestorte tegoeden, dus loont het niet om grote bedragen op de online rekening te zetten. De bank heeft aangekondigd dat er tal van services aan het nieuwe systeem worden toegevoegd, dus het is afwachten wat de klant zal krijgen voor 9 dollar per maand aan abonnementskosten.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!