Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Geruchten over Nederlandse Apple Pay

Opschudding in telecomland. Een medewerker van een Apple Premium Reseller heeft functies ontdekt op de iPhone die impliceren dat Apple Pay naar Nederland komt. De geruchten worden ondersteund door Apple CEO Tim Cook, die eerder dit jaar al liet weten te streven naar uitbreiding van Apple-Paylanden voor het einde van 2015.Niet alleen Nederland krijgt uitbreiding; ook in Australië, Duitsland, Finland, Tsjechië en Polen gaat er geroezemoes over Apple Pay.

In de States is het al ruim een jaar de normaalste zaak van de wereld om een latte macchiato bij de Starbucks met je smartphone te betalen. Dat is in Europa, behalve Engeland, nog toekomstmuziek. Nu lijkt het erop dat Nederland het tweede land wordt waar deze betalingsdienst gelanceerd wordt.

Apple Premium Reseller
Medewerker Joost van een Apple Premium Reseller ontdekte dat iPhones die als demo-units gebruikt worden, Nederlandse aanwijzingen bevatten voor het gebruik van Apple Pay. Op de telefoons staat speciale demonstratie-software geïnstalleerd. Er is bijvoorbeeld te zien hoe er in de Wallet-app nieuwe creditcards en pinpassen kunnen worden toegevoegd.

Geruchten
De Nederlandse consument Marlon kwam tot de ontdekking dat er bij de McDonalds-vestiging aan het Damrak in Amsterdam een Apple Pay-badge staat. Hij belde met zijn bank en vroeg hoe hij zijn account aan Apple Pay kon koppelen. De medewerkster kon hem helaas geen duidelijkheid geven en geeft het intern door, volgens de website iCulture. Daarmee is het nog niet duidelijk wanneer het in Nederland mogelijk is om met je smartphone een Big Mac Menu te bestellen.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles