Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Geestelijk vader bitcoin bekend

Tijdenlang werd er gespeculeerd, maar het mysterie is opgelost. Craig Steven Wright zegt de geestelijk vader van de bitcoin te zijn. Hij onderbouwt de claim met technisch bewijs.

Dat schrijven verschillende media maandag, waaronder de Volkskrant. Volgens de krant wilde de Australische ondernemer een einde maken aan alle speculaties. “Ik wil niet dat de mensen om wie ik geef de gevolgen ondervinden van de spookverhalen die de ronde doen.” Craigs naam kwam al voor in eerder onderzoek. Toch vertrouwden sommige internetters die bevindingen niet helemaal. Zo zou een van de belangrijkste bewijsstukken niet echt zijn.

Jaren geleden al, in 2008, kwam ene Satoshi Nakamoto met een paper waarin het cryptogeld werd geïntroduceerd. Nu blijkt het dus Wright die gebruikmaakte van die schuilnaam.

De Australiër, die stelt dat er ook anderen bij de ontwikkeling van de bitcoin betrokken waren, geeft nadrukkelijk aan na deze onthulling met rust te willen worden gelaten.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles