Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Met Gappie een tijdelijke autoverzekering afsluiten

Nationale Nederlanden komt met een tijdelijke autoverzekering. Handig, wanneer je een keer iemands auto moet lenen en dus op basis van de autoverzekering van de eigenaar de weg op moet. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de pilot.

Stel je voor: je leent even de auto van een vriend of vriendin, om bijvoorbeeld snel mee naar de supermarkt te rijden. Onderweg rijd je tegen een andere – geparkeerde – auto aan. Gevolg: je vriend(in) draait op voor zijn of haar eigen kosten, voor de schade aan de andere auto én diegene is ook nog eens zijn of haar schadevrije jaren kwijt. Financieel vervelend en zeker niet goed voor de vriendschap.

Nationale Nederlanden-app Gappie wil hier een oplossing voor bieden. Via Gappie sluit je een tijdelijke autoverzekering af, waarmee jij bent (of eigenlijk je vriend of vriendin is) gedekt bij eventuele schade. Veroorzaakt de autolener schade, dan neemt Gappie de schadeafhandeling over, zonder de verzekering van de eigenaar van de auto aan te spreken. Ook wordt er vervangend vervoer geregeld, mocht dat noodzakelijk zijn.

Test
Op dit moment is er een proef gaande. Mensen kunnen zich aanmelden via www.gappie.nl. Inmiddels zitten er al meer dan 150 mensen in de pilotgroep, maar hoe meer mensen er deelnemen hoe beter. Daarnaast kunnen mensen zelf aangeven wat ze van het idee van Gappie vinden, door een zeer korte enquête in te vullen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles