Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fundix verdwijnt na overname door Pritle

Pritle haalt fondsensupermarkt Fundix na vijftien jaar uit de lucht. Alle klanten gaan verder via Pritle. Deze nieuwe online vermogensbeheerder groeide binnen een jaar uit tot een internationaal opererend bedrijf. Fundix is in 2015 overgenomen door ondernemerstrio Thomas Bunnik, Stewart Bowers en Azman Hamid. Zij transformeerden de organisatie naar een volledig geautomatiseerde online vermogensbeheerder waar beleggers terecht kunnen met een inleg vanaf tien euro.

Van Fundix tot Pritle
In 2001 richtte een groep Nederlandse ondernemers Fundix op als de eerste fondsensupermarkt van Nederland. Het bedrijf werd binnen een jaar verkocht aan ING. Na de financiële crisis in 2008 koos ING ervoor om zich te focussen op haar kerntaken en stootte het Fundix af. Oprichters van Keijzer Vermogensbegeleiding en Validas namen de organisatie over. Tussentijds vormden het voormalige SNS Fundcoach, banken en brokers steeds vaker een belangrijke concurrent van Fundix met de automatisering van beleggingsdienstverlening. In 2014 bereikten de oprichters van Pritle een akkoord met de AFM, DNB, aandeelhouders en het bestuur van Fundix, om het bedrijf over te nemen en om te vormen tot een geautomatiseerde online vermogensbeheerder. Fundix werd een handelsnaam van Pritle N.V. en klanten werden overgezet naar het nieuwe innovatieve systeem van Pritle. Per november is deze migratie voltooid en zijn Fundix.nl en de desbetreffende handelsnaam komen te vervallen. Het klantenbestand van Pritle groeide de afgelopen twaalf maanden met vierhonderd procent.
Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles