Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fundix belegt emotieloos

Het beperken van verlies, door emotieloos te beleggen. Dat is de basisgedachte geweest van de nieuwste vinding van online beleggingshuis Fundix, genaamd Fundix Time Out.

Met Time Out, een vermogensbeschermingsinstrument dat is genomineerd voor de Accenture Innovation Awards, wil Fundix negatieve beleggingsemoties in positieve zin ombuigen en op die manier uiteraard optimale resultaten realiseren voor zijn klanten.

Fundix Stoplicht
Fundix Time Out  zorgt ervoor dat een beleggingsportefeuille automatisch liquide wordt gemaakt zodra er een langdurig negatief beursklimaat dreigt. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van het Fundix Stoplicht, een model dat Fundix ontwikkeld heeft op basis van onderzoek naar de koersbewegingen van de MSCI World Index. “Indien de beurs over langere periode negatief is, dan gaat het beleggingsstoplicht op rood. Op dat moment gaan we met alle portefeuilles die we beheren liquide, dan doen we dus alle beleggingen van de hand”, aldus directeur Evert Oosterhuis. “Op het moment dat er weer goede tijden aan zitten te komen op de beurs, dan wordt het stoplicht weer groen en beleggen we opnieuw op die manier zoals de belegger dat wil.”

Zonder emotie
Fundix Time Out levert meerdere voordelen op. Zo is er sprake van een substantiële beperking van de waardeterugval van de portefeuille, evenals het aantal verliesweken. Bovendien verbetert het rendement van de portefeuille dankzij de Time Out. Door toepassing van de behaalde rendementen in het verleden levert het gebruik van de Fundix Time Out zeer mooie resultaten op. Het idee voor de Time Out is ontstaan doordat Oosterhuis vragen kreeg van klanten. “Toen de beurzen in 2008 en 2009 omlaag gingen, vroegen zij of wij iets konden ontwikkelen waarmee klanten konden uitstappen. Wij geloven in het concept van emotieloos beleggen en willen beleggersfouten uit het proces halen. Daarom hebben wij Time Out ontwikkeld, dit proces is niet afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.”

Fundix
Fundix Time Out is zoals de naam al zegt een dienst van Fundix, een Rotterdams bedrijf dat in 2005 is opgericht door Oosterhuis. Via Fundix beleg je in beleggingsfondsen en trackers. Wie zijn vermogen laat beleggen door Fundix doet dit doorgaans niet met minder dan 15.000 euro. Volgens de theorie van Harry Markowitz, waarbij de individuele beleggingsportefeuille zorgt voor een spreiding over 15 tot 50 beleggingsfondsen of trackers.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles