Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Funding Circle Nederland sluit als eerste fintech aan bij SBR Nexus

Funding Circle Nederland, het online leenplatform voor het mkb, heeft vandaag een overeenkomst afgesloten met SBR Nexus om bedrijfsinformatie zoals jaarcijfers en IB-aangifte op een digitale wijze makkelijk en veilig aan te laten leveren.

SBR, dat voor Standard Business Reporting staat, is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. Met deze pilot sluit Funding Circle als eerste niet-bank aan bij het SBR Nexus-netwerk, om ondernemers de mogelijkheid te geven met behulp van de accountant, boekhouder of taxateur op een makkelijke en veilige manier de benodigde data aan te leveren voor een financieringsaanvraag.

Voor ondernemers die steeds vaker bedrijfsinformatie digitaal moeten delen, betekent dit meer veiligheid, snelheid en gemak. Voor accountants of intermediairs die moeten inspelen op de veranderde behoeften van de klant betekent dit een eenvoudige manier om digitale gestandaardiseerde data namens hun klant aan te leveren. SBR Nexus introduceerde begin 2019 de SBR Jaarrekening. Daarmee werd het aanleveren door accountants slechts nog een paar klikken op de knop.

Sander Middendorp, Directeur SBR Nexus: ‘Bij ondernemers zien wij een groeiend databewustzijn, maar niet iedereen heeft al het besef dat hun data een belangrijke waarde vertegenwoordigt en toegang verschaft tot kapitaal, producten en diensten. Als SBR Nexus willen wij ondernemers de regie geven over hun eigen financiële data. Zij bepalen met wie zij dat willen delen, bijvoorbeeld met Funding Circle voor het aanvragen van een financiering. Funding Circle is de eerste niet-traditionele financier die zich op ons platform aansluit. Daar zijn we heel trots op. Komende maanden sluiten er nog meer nieuwe partijen aan. Dat zijn niet alleen maar financiers, want de data die je via SBR Nexus kunt ontvangen, dient een uiteenlopend scala aan soorten dienstverlening.’

Folkert Eggink, Directeur Funding Circle Nederland zegt: ‘We zijn erg blij om als eerste niet-bank ons aan te sluiten bij het SBR Nexus-netwerk. Als fintech combineren wij data en technologie op een slimme manier met mensenwerk. De samenwerking met SBR Nexus is een volgende logische stap om te blijven innoveren en onze ondernemers een nog betere ervaring te bieden. Dankzij de integratie van digitale data, zoals jaarcijfers en IB-aangiften, kunnen kleine ondernemingen nóg eenvoudiger en veiliger een aanvraagproces voor een zakelijke lening indienen. En zich verder concentreren op het groeien van hun onderneming.’

Ondernemingen zelf controle geven over hun data

Informatietechnologie biedt talrijke nieuwe mogelijkheden voor organisaties om hun digitale dienstverlening te verbeteren. Data is hiervoor het fundament. Dat betekent dat ondernemingen steeds vaker gevraagd zullen worden om hun data met bedrijven te delen om hiermee toegang te krijgen tot diensten, producten en financiering.

Maar data over mkb-bedrijven is zeer versnipperd. Alleen wanneer de verschillende databronnen worden samengevoegd, geven ze een duidelijk beeld. Het aanleveren van gestandaardiseerde data via SBR Nexus zorgt voor een efficiënte integratie en analyse, wat zich uit in snellere beslissingen en kansen voor ondernemers.

Met de verbreding van het financieringsaanbod in Nederland, kijken steeds meer ondernemingen verder dan de bank om hun groeiplannen te realiseren. Als online leenplatform biedt Funding Circle ondernemingen een snelle, eenvoudige en klantgerichte toegang tot financiering door ze rechtstreeks in contact te brengen met investeerders. Ondernemers dienen enkel jaarrekeningen, bankafschriften en recente IB-aangifte aan te leveren en krijgen doorgaans binnen 24 uur een vrijblijvend aanbod.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles