Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Franse bank introduceert bankieren via Twitter

De Franse bank Banque Populaire Caisse d’Epargne (BPCE) maakt het Franse twittergebruikers vanaf volgende maand mogelijk om geld over te maken via Twitter. De dienst wordt beschikbaar voor alle twittergebruikers in Frankrijk, ongeacht de bank waar de gebruiker klant is. 

BPCE maakt het met de app S-Money mogelijk om met een twitter-account geld over te maken naar andere twittergebruikers. Deze mogelijkheid werd al op kleine schaal toegepast. Echter, nu wordt de dienst ook steeds toegankelijker voor het grote publiek. Desalniettemin zijn er maar weinig banken die gebruik maken van deze mogelijkheid en is BPCE één van de eerste banken die de innovatie omarmt. ‘Groupe BPCE is de eerste bank die particulieren een betaaloplossing biedt waarbij geld via een simpele tweet verstuurd kan worden. Het S-Money initiatief zorgt voor een groot aantal nieuwe betaalmogelijkheden op sociale netwerken’, aldus Jean-Yves Forel, CEO van BPCE.

Hoe werkt het?
Het overmaken van geld verloopt via de app van S-Money, een dochteronderneming van BPCE. Via deze app wordt samen met de tweet een beveiligde link mee verstuurd. De ontvanger van de tweet kan via deze link het geld op zijn of haar rekening zetten.

Knab
Dichter bij huis maakt de Nederlandse bank Knab het haar klanten binnenkort mogelijk om geld over te maken met een mobiel nummer of een facebookaccount. Op deze manier kunnen klanten met de Knab-app snel geld overmaken zonder dat hiervoor eerst om een IBAN-nummer gevraagd wordt. Knab is in Nederland de eerste bank die dit mogelijk maakt. In een gesprek met Finance Innovation liet de bank weten dat bankieren via Twitter voorlopig nog even op zich laat wachten. “Daar zijn we nog niet mee bezig”, aldus Knab.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles