Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Forrester: ‘tablet banking haalt mobile banking in’

Internetbankieren via een tablet zal bankieren via de smartphone in 2018 flink hebben ingehaald, blijkt uit onderzoek van Forrester Research. Tablet banking groeit in Europa de komende vier jaar naar verwachting twee keer zo snel als mobile banking.

De verwachting van Forrester is opvallend te noemen, want uit recente cijfers van IDC blijkt dat de vraag naar tablets daalt. Volgens de marktonderzoeker kiezen steeds meer consumenten liever voor een smartphone met een groot scherm.
Internetbankieren heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen in Europa en ook in Nederland. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek van 2012 dat ruim 70 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder gebruik maakt van internetbankieren.

Binnen Europa is Nederland zelfs koploper en bankiert ruim 66 procent van de Nederlandse online gebruikers via internet. Vooral mobiel bankieren neemt de afgelopen jaren een vlucht en Nederlandse banken doen hun uiterste best om continu hun mobiele bankieren apps te verbeteren. Maar ook bankieren via tablets zal de komende vier jaar een enorme inhaalslag maken, aldus Forrester.

Shift van Mobile naar Tablet
Volgens Forrester zal de komende jaren een verschuiving te zien zijn van met name mobiel bankieren via smartphones naar internetbankieren met behulp van tablets. Forrester verwacht dat rond 2016 het gebruik van tablets het gebruik van smartphones zal inhalen.

Weliswaar zal volgens de berekeningen tussen 2014-2018 het aantal Europeanen dat internetbankiert via de smartphone meer dan verdubbelen, van 42 naar 99 miljoen gebruikers. Daarentegen zal de komende vier jaar het gebruik van tablets bijna twee keer zo hard groeien, van 19 naar 115 miljoen Europese gebruikers, zo blijkt uit het onderzoek.
Volgens Stephen Walker, analyst bij het onderzoeksbureau, suggereren de bevindingen dat de toename in mobile- en tablet banking ten koste zal gaan van het traditionele internet bankieren via desktop- of laptop-PC’s.

Tablets veilig imago
De explosieve toename in het gebruik van tablets ligt onder meer in het feit dat meer mensen over een tablet zullen gaan beschikken, waarop meer apps voor internetbankieren beschikbaar komen. Ook maken mensen zich minder zorgen over de veiligheid van tablet banking, dan van mobile banking. De reden hierachter is dat tablets voornamelijk thuis gebruikt worden en de kans op diefstal of verlies kleiner is dan bij een smartphone.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles