Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintexit London?

Reikhalzend kijken Europese bedrijven uit naar de voorspelde uitstroom van Londense bedrijven. EasyJet kondigde vorige week al haar vertrek aan. Voor fintechbedrijven lijkt een zelfde emigratie op handen. Wie wordt de nieuwe fintechhub?

Vanochtend wijdde het Financieele Dagblad ook aandacht aan de gevolgen van de Brexit op het fintechlandschap. Zonder toegang tot de (digitale) EU-markt zou de City aanzienlijk minder aantrekkelijk zijn voor bedrijven en investeerders. Steden als Stockholm, Berlijn, Helsinki, Praag, Kopenhagen en Lissabon worden genoemd als alternatief. En ja, Amsterdam bijt het spits af in het rijtje van het FD.

Minder bekende kanshebbers
Ook Fortune.com besteedde dit weekend aandacht aan de fintexit. Kanshebber is ook hier Amsterdam. Daarnaast noemt Aaron Klein, auteur van het artikel, twee nieuwe opvallende namen: Frankfurt en Parijs; beide niet bepaald bekend om hun fintechbeleid. Maar dat gaat Frankrijk met het belastingbeleid mogelijk verandering in brengen.

Tja, vooralsnog blijft het natuurlijk speculeren. Maar wie weet refereren we over twee jaar met The City wel naar Amsterdam.

Over de schrijver

Suzanne Wijers

Suzanne Wijers is journalist en uitgever van FinanceInnovation.

Related Articles