Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintechstart-up Savedo biedt spaarders hoogste rente

De spaarrente staat historisch laag. De kans is zelfs aanwezig dat de rente binnen niet al te lange tijd negatief wordt. Fintechstart-up Savedo springt in dat gat in de Nederlandse markt en biedt spaarders de hoogste rente op vaste deposito’s in de EU.

“De rente in vrijwel alle Europese kernlanden ligt op één procent of minder. We willen deze landen laten profiteren van het gunstigere rente-aanbod dat overige landen hun spaarders bieden, soms wel tot 2,2 procent. Maar dan wel net zo betrouwbaar. De AFM-vergunning biedt onze klant een stuk vertrouwen.” Aan het woord is Christian Tiessen, co-founder van Savedo.

Zo werkt het
Savedo treedt op als bemiddelaar tussen spaarders en partnerbanken in andere Europese landen. Het spaargeld van de klant wordt bij deze buurlanden ondergebracht. “Bij Savedo heb je binnen no time een spaarrekening geopend”, vertelt Eelco Habets, Country Manager van Savedo in Nederland. “Je vult online een formulier in, dan volgt een PDF, die print je en verstuur je naar ons. Vervolgens maak je een inlegbedrag over van je huisbank naar de Savedo-rekening. Dat bedrag wordt automatisch van die rekening overgeboekt naar de gekozen spaarrekening. Daarop is, evenals op andere deposito’s, een garantiestelsel van toepassing dat deposito’s tot en met 100.000 euro per rekeninghouder per bank garandeert.”

Inmiddels is Savedo niet alleen actief in Nederland, maar ook in Duitsland (sinds december 2014) en Oostenrijk (sinds april 2015). Daarbij heeft het bedrijf zo’n 300 miljoen euro aan deposito’s in de twee laatstgenoemde landen sinds de lancering van de start-up in 2014.

Lokale insteek
Als het aan Tiessen ligt, wordt Savedo in Europa een groot succes. “Inmiddels doet al 91 procent van de Nederlanders aan internetbankieren. Daarbij verwacht ik dat de rente nog meer zal dalen. Dat biedt grote kansen. Wat ons onderscheidt van de concurrent is onze transparantie, maar ook de lokale insteek. Zo hebben we ook een Nederlandse website en klantenservice. Veel bedrijven hanteren de ‘one size fits all’-strategie, communiceren bijvoorbeeld alleen in het Engels. Onze dienst is op maat gemaakt.”

Fintechmetropool
Tiessen voorspelt dat het aantal investeringen in fintech alleen maar blijft groeien. “Ook denk ik dat Amsterdam nog eens een fintechmetropool wordt. En we zijn blij dat we mogen bijdragen aan die ontwikkeling.” Wat Savedo zelf betreft rolt het bedrijf op niet al te lange termijn uit naar andere landen. Tiessen: “We doen het stap voor stap, maar testen nu al met nieuwe markten.” Welk land het volgende wordt dat Savedo aandoet, is op dit moment nog niet besloten volgens de ondernemer.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.