Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintechstart-up InvoiceFinance haalt 3,4 miljoen op

Durfinvesteerder Peak Capital en BinckBank-oprichter Kalo Bagijn hebben 3,4 miljoen euro geïnvesteerd in de Nederlandse fintechstart-up InvoiceFinance. Kleine ondernemers kunnen op deze onlinemarktplaats openstaande facturen direct financieren. De start-up maakt woensdag bekend het vergaarde kapitaal te gebruiken om het personeelsbestand uit te breiden en het aantal gebruikers te laten groeien.

Intermediair
Het bedrijf fungeert als een intermediair tussen de ondernemer en professionele en institutionele beleggers. Door het financieren van facturen uit te besteden via InvoiceFinance kunnen ondernemers over meer werkkapitaal beschikken. De start-up maakt gebruik van machine learning en big data voor de risico-inschatting. “Geld dat 30, 60 of soms wel 90 dagen vastzit in openstaande facturen, is voor een groot aantal bedrijven precies wat ze nodig hebben om meer werk te kunnen binnenhalen of om op tijd rekeningen te betalen”, aldus Sven van der Biezen, medeoprichter van InvoiceFinance, tegen het FD. Na registratie kunnen ondernemers binnen 24 uur beschikken over hun geld, meent Van der Biezen. Het bedrijf richt zich op het klein-mkb. Ondernemers met een krediet onder 250.000 euro zijn ook welkom, terwijl dit segment bij de bank steeds lastiger financiering kan ontvangen.

De investeerders
Medeoprichter van BinckBank, Kalo Bagijn, staat momenteel aan het hoofd van een Brand New Day. Deze pensioenaanbieder en levensverzekeraar heeft meer dan 130.000 klanten en  1 miljard aan klantvermogen. Peak Capital, een Amsterdamse investeringsfonds, stak voorheen geld in bedrijven zoals Catawiki, CheapCargo, Flinders, NPEX, Peecho, Studocu en TradeCloud.

Over de schrijver

Related Articles