Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintechmarkt in APAC-regio nadert 10 miljard dollar

De afgelopen zes jaar zijn de investeringen in fintech in de Azië-Pacific (APAC)-regio explosief gegroeid. Waren er in 2010 nog maar tien investeringen met een gezamenlijke waarde van 100 miljoen dollar, in 2015 waren dit er bijna tweehonderd, goed voor een totale waarde van ruim 9,6 miljard dollar. Dat rapporteert Accenture.

Fintechbedrijven trekken wereldwijd veel aandacht van venture capitalists (VC’s) en andere investeerders. Vorig jaar haalden de bedrijven wereldwijd maar liefst 19 miljard dollar aan VC-investeringen binnen.

Noord-Amerika is lange tijd de belangrijkste regio geweest voor investeringen in fintech, maar een nieuwe analyse van Accenture op basis van data van CB Insights (over de periode van juli 2015 tot juli 2016) toont echter aan dat het zwaartepunt van fintechinvesteringen aan het verschuiven is van Noord-Amerika naar opkomende economieën in Azië.

Investeringsexplosie in Azië en Pacific
Sinds 2010 hebben de investeringen in fintech in Azië een sterke groei vertoond. Over heel 2010 werden er in totaal tien investeringsdeals gesloten met een totale waarde van 103 miljoen dollar. Tussen 2013 en 2014 vond er een ruime verdubbeling plaats van 434 miljoen dollar naar 895 miljoen dollar en een gigantische stijging naar een investeringswaarde van 4,2 miljard dollar in 2015. In de periode van juli 2015 tot juli 2016 werd dit record ook nog eens ruim verdubbeld met een totale waarde van 9,6 miljard dollar uit 192 investeringsdeals.

De totale waarde van de deals in Azië-Pacific komt daarmee veel hoger uit dan de waarde in Noord-Amerika, waar in totaal 4,58 miljard dollar aan investeringen werden gedaan in fintech in dezelfde periode.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles