Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
FinTech50 2018

FinTech50 2018 inclusief Nederlandse prominenten

Natuurlijk, het blijven lijstjes. Maar met maar liefst 1.800 fintech-bedrijven die in aanmerking kwamen is een nominatie voor de FinTech50 2018 wel degelijk een flinke eer. De organisatie maakte de namen bekend en opnieuw staan er enkele Nederlandse bedrijven tussen!

De FinTech50 gaat inmiddels weer zijn zesde jaar in en hoopt ergens de aankomende weken een digitale versie van hun top 50 uit te kunnen brengen. In de uitgebreide internationale jury zitten tientallen afgezanten uit de financiële wereld, tech-bedrijven en innovatieve marktleiders. Uit Nederland zitten Menno van Leeuwen van digitaal personal finance platform Moneyou en Don Ginsel van Holland Fintech in het panel.

Supertof natuurlijk, maar welke bedrijven staan er eigenlijk op de FinTech50 2018? Een eerste blik op het overzicht doet direct de aandacht naar een Nederlandse afgezant trekken: Bunq! Het kleurrijke logo van het Amsterdamse bedrijf prijkt bovenaan in de lijst met fintech-bedrijven. Maar deze honderd procent digitale bank (inclusief een hoogst uitzonderlijk verkregen bankvergunning) is niet de enige Nederlandse vermelding. Ook Bux, een app die beleggen toegankelijker moet maken, heeft een plekje in de FinTech50 2018 toegewezen gekregen. Eerder wonnen zij ook al een Nederlandse FinTech 50 Award.

Adyen en FinTech50 2018

In de Hall of Fame van de FinTech50 bevindt zich óók een Nederlandse naam, zij het van een (nog) iets ander kaliber dan eerdergenoemde bedrijven. Adyen, de betaalprovider die recentelijk succesvol naar de beurs ging, mag zich onder de Europese fintech-giganten scharen. In deze eregalerij staat ook Spotcap vermeld: een fintech die zijn hoofdkantoor niet in Nederland heeft staan, maar zich wel flink profileert in het Nederlandse bedrijfsleven, met zijn snelle, transparante en eerlijke wijze van kredietverstrekking.

Interesse in een digitale kopie van de FinTech50 2018? Die valt te reserveren door op deze link te klikken en vervolgens een e-mail te versturen naar FinTechCity, de initiator van deze lijst.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles