Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech-vernieuwers halen miljarden op

Startups op het gebied van financiële innovatie haalden het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd bijna 3 miljard dollar aan kapitaal op. Dat meldt het Financieel Dagblad op basis van cijfers van CB Insights uit New York.

Het afgelopen jaar is in totaal 14 miljard dollar in 824 investeringen in de sector gepompt. Er gaat op dit moment meer geld heen dan bijvoorbeeld startups in de computerbeveiliging. Alle onderdelen van de financiële hi-tech profiteren; van betalingen tot vermogensbeheer. Grote banken investeren miljarden in technologie, onder meer doordat het gedrag van consumenten veranderd. Ruim de helft van de Amerikanen geeft de voorkeur aan online of mobiel betalen en 5 procent heeft mobiele betalingen gedaan. Daarbij heeft bijna een derde van de Amerikanen interesse om over te gaan op mobiel betalen.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles