Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Pieter Klaassen

Fintech Triquesta breidt uit met aanstelling Pieter Klaassen en Paul Marsh

Recentelijk maakte fintech Triquesta, dat oplossingen biedt op het gebied van onderpandbeheer, risicomanagement en kapitaalmanagement, bekend dat Pieter Klaassen en Paul Marsh zich bij het – van origine Singaporese – bedrijf hebben aangesloten. Met deze uitbreiding komt Triquesta tegemoet aan de verder toenemende vraag vanuit de markt naar oplossingen rondom onder andere onderpandbeheer.

Met meer dan twintig jaar ervaring in de financiële sector (handel en grondstoffen), sluit Marsh zich aan bij Triquesta Singapore. Marsh maakt de overstap van Rabobank Singapore, waar hij verantwoordelijk was voor onderpandbeheer (collateral management). “Ik heb besloten om mezelf aan te sluiten bij het Triquesta-team en met mijn kennis en ervaring bij te dragen aan de missie van Triquesta: het aanbieden van handelsfinancieringsoplossingen die de meeste toegevoegde waarde bieden aan onze klanten”, legt Marsh uit.

“Gedurende mijn carrière heb ik de wet- en regelgeving rondom compliance zien veranderen, terwijl de behoeften aan nauwkeurige data en rapporteringsmogelijkheden groeiden. Los van al deze veranderingen, blijft het kernprincipe fier overeind staan: risicomanagement gebaseerd op een diepgaand begrip van handelsstromen en directe toegang tot cruciale data.”

Pieter Klaassen

Pieter Klaassen sluit zich op zijn beurt aan bij Triquesta Zürich, na jaren binnen het bankwezen actief te zijn geweest, met een focus op risicomanagement. “Ik kijk ernaar uit om, vanuit mijn jarenlange ervaring, bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Triquesta’s functionaliteit om capital relief programmes te managen. Deze programma’s zijn erg belangrijk en bieden banken de mogelijkheid om hun opbrengsten vanuit handels- en grondstoffenfinanciering verder te vergroten. Ze bieden investeerders toegang tot aantrekkelijke beleggingscategorieën”, legt Klaassen uit. “Voordat ik me bij Triquesta aansloot, was ik werkzaam bij UBS, als managing director met betrekking tot enterprise-brede risicomethodiek, met een speciale focus op stress testing, economisch kapitaal en kaders voor risicobereidheid.”

Ervaren krachten

Met deze twee toevoegingen aan het Triquesta-team, is het fintechbedrijf in staat om de toenemende vraag vanuit de markt te beantwoorden. “We zijn er ontzettend trots op dat Paul en Pieter zich bij het Triquesta-team aan hebben gesloten”, erkent Anton van Etten. Van Etten is de CEO en oprichter van Triquesta. “Ze brengen gigantisch veel ervaring met zich mee, waarmee ze onze klanten van dienst zijn en onze positie binnen de branche van handel- en goederenfinanciering verder versterken. Het stelt ons in staat om ook in andere, op activa gebaseerde, leningsklassen te excelleren, zoals project- en scheepvaartfinanciering.”

Deze meest recente toevoegingen aan het Triquesta-team sluiten aan op twee aanstellingen van eerder dit jaar, toen twee eveneens zeer ervaren krachten zich bij Triquesta aansloten. Joost Loves maakt sindsdien onderdeel uit van Triquesta Nederland, terwijl Geoff Cox zich bij Triquesta Australië, in Sydney, aansloot.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles