Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech-startups in Londen zijn booming

Er werd voor een recordbedrag geinvesteerd in fintech-startups in Londen het afgelopen jaar. Daarmee bevestigt Londen de status die het heeft als de Europese Silicon Valley.

Uit onderzoek van London & Partners blijkt 3,3 miljard euro van alle investeringen in fintech-ondernemingen in Engeland plaatsvinden in Londen. Dat is een stijging van zeventig procent ten opzichte van 2014. Dit bewijst dat Londen steeds meer de plek is waar fintech-bedrijven ontstaan en zich verder ontwikkelen.

Londen
Veel Engelse politici en mensen uit het bedrijfsleven laten weten dat Londen veel unique selling points heeft. De Burgemeester van Londen, Boris Johnson, zegt tegenover Financial Buzz bijvoorbeeld dat de unieke positie van de stad veel kansen geeft voor fintech-ondernemingen. De financiële wereld ziet de Engelse hoofdstad als een groeiplaats van talent en innovatie in de sector.

Qua taal, locatie en bedrijven biedt Londen startups kansen om te innoveren. Er zijn maar weinig andere Europese steden die aan deze eisen voldoen. Daarom is het geen wonder dat startende ondernemers in fintech zich nestelen in Londen. Dat vindt ook Gordon Innes, CEO van London & Partners. Hij noemt de stad “one of the most attractive tech hubs for investors and entrepreneurs.”

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles