Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech-Startup Sign2Pay haalt 605.000 euro aan investering op

De Fintech-startup Sign2Pay heeft in haar eerste inversteringsronde meer dan € 605.000 opgehaald. Sign2Pay zorgt ervoor dat consumenten via een mobiel apparaat met touch screen aankopen kunnen afrekenen door het zetten van hun handtekening. Sign2Pay wil het bedrag gebruiken om een leidende positie te krijgen als bancair betalingsplatform in de eurozone.

Online aankopen
Nieuwe manieren in online betalen via smartphone of tablet worden steeds populairder omdat steeds meer online aankopen via mobiele apparatuur gaan. Uit onderzoek van Adobe blijkt dat in 2014 ruim 16 procent van alle online aankopen in Nederland gedaan werden via een smartphone of tablet. Webshops zijn zich steeds bewuster van het feit dat deze aankopen eenvoudig ondertekend moeten worden. “Op een mobiele telefoon online aankopen doen vereist omslachtige authenticatiemethoden zoals Bancontact, iDeal en kaartlezers. Door consumenten toe te staan hun persoonlijke handtekening te gebruiken, vergroten we het vertrouwen en tegelijkertijd ook de conversie bij online bestellingen”, zegt Nicolas Mertens, CEO en medeoprichter van Sign2Pay. Dagelijks melden webwinkels zich bij de startup met de vraag om hen te helpen bij het mobiele gedeelte van hun webshop.

Biometrische authenticatie
Het digitale platform van Sign2Pay analyseert honderden datapunten in een enkele handtekening. Er werd meer dan een jaar aan de technologie gewerkt. Voor de verkopende partij biedt Sign2Pay een beveiligingsniveau dat gelijk staat aan biometrische authenticiteit en vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. Het succes van de Sign2Pay technologie onderschrijft hoe populair biometrische authenticiteit op het moment is. Vingerafdruklezers en digitale handtekeningen worden steeds belangrijker als beveiliging voor digitale devices. Er zijn zelfs mobiele telefoons op de markt die door gebruik van biometrische authenticatie ontgrendeld moet worden. Voor zowel banken als consumenten biedt dit de zekerheid dat betalingen via je mobieltje veilig verlopen.

Voor het volledige artikel, klik hier

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!