Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech-startup Daalder haalt 4 ton binnen

In een investeringsronde, geleid door de Rotterdamse venturebuilder Keadyn, heeft Daalder 400.000 euro binnengesleept. Met dat bedrag kan deze startup verder groeien op de Nederlandse betaalmarkt.

Daalder is een mobiele applicatie waarmee het mogelijk is af te rekenen in winkels, koffietentjes of restaurants. Deze applicatie werkt zonder banken en iedereen kan er gebruik van maken. Gebruikers maken geld over naar hun Daalder-app en vervolgens betalen ze met de applicatie bij de aangesloten winkels. Ondernemers hoeven niet te investeren, zoals dat wel het geval is bij betaalterminals als pinkastjes. Wel betalen ze vijf eurocent per transactie.

Toekomst-proof
Volgens de CEO en oprichter, Renz Millenaar, maakt door dit investeringsmodel de applicatie toekomst-proof: “De vraag naar mobiel betalen zal alleen maar groeien. De positie die wij momenteel hebben, willen we verder uitbouwen.” Daalder staat los van een bank of telefoondienst en werkt daarom volledig zelfstandig.

De vier ton extra die Millenaar met Daalder nu tot zijn beschikking heeft, zal hij gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de digitale portemonnee. Momenteel draait er een pilot op een middelbare school in Leidschendam waar scholieren hun lunch kunnen afrekenen met Daalder. Dit is een goede oplossing doordat scholieren veel met hun smartphone bezig zijn. Daarnaast kunnen ouders lunchgeld naar de kinderen overmaken en hun bestedingsgedrag controleren.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles