Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
logo-novicap

NoviCap betreedt Nederlandse markt met financieringsoplossing voor het MKB

NoviCap, het factuur-financieringsplatform uit Londen en marktleider in Spanje, breidt uit in Europa en betreedt de Nederlandse markt. In ons land heeft NoviCap een exclusieve samenwerking afgesloten met Exact, de grootste accounting software speler van Nederland, met als resultaat een directe integratie in de Exact accounting software.

NoviCap’s missie is om de financiële industrie voor MKB’ers te digitaliseren door middel van de eerste volledig digitale factuur-financieringsoplossing. De integratie met Exact wordt momenteel getest met duizenden gebruikers en werd woensdag 10 oktober officieel aangekondigd tijdens Exact Live, het grootste MKB-evenement in Nederland.

NoviCap’s CEO Federico Travella vertelt: “We zijn ontzettend enthousiast om de Nederlandse markt te betreden en onze samenwerking met Exact aan te kondigen. Een gebrek aan technologie heeft geleden tot inefficiënte bedrijfsmodellen, hoge prijzen en een slechte klantervaring voor MKB’ers. Door middel van NoviCap’s technologie kunnen MKB’ers hun uitstaande facturen direct vanuit hun Exact-account financieren, met als gevolg een aanzienlijk betere klantervaring gepaard met lagere transactiekosten.“

MKB’ers zijn de groeimotor van de Nederlandse economie, maar hebben vaak te maken met lange betaaltermijnen, vooral wanneer zij leveren aan grote bedrijven. Cash zit vast in uitstaande facturen en daardoor is toegang tot korte termijn werkkapitaal voortdurend een uitdaging voor bedrijven die willen groeien.

Alternatieven

Nederlandse banken zijn terughoudend geworden in het financieren van MKB’ers sinds de financiële crisis. Als gevolg daarvan zijn veel alternatieven ontstaan. Toch missen de meeste Nederlandse alternatieven de ‘tech’ in ‘fintech’ en bereiken zij niet het gewenste niveau van automatisering en technische integratie zoals NoviCap dat aanbiedt.

Travella concludeert: “Nederlandse financiële diensten zijn onderontwikkeld en NoviCap was de duidelijke go-to partner die een automatische factuur-financieringsoplossing kan aanbieden, volledig geïntegreerd in Exact. Dit jaar zijn we goed op weg om 500% te groeien in Spanje en zijn we klaar om te beginnen met het financieren van het Nederlandse MKB.“

Over de schrijver