Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech kwam hard in 2015: hoe reageren banken?

De financiële sector werd dit jaar op zijn kop gezet door fintech-ondernemingen. Voor het komende jaar is het de vraag hoe traditionele banken gaan reageren op deze innovatieve ondernemingen.

Nu banken bewust zijn van de uitdaging waar ze in 2016 voor staan, is het afwachten hoe zij deze challenge aangaan. Tussen 2010 en 2015 is er een grote stijging te zien geweest in de investeringen in fintech. Volgens CB Insights werd er in 2015 ruim tien miljard dollar geïnvesteerd, terwijl dit in 2010 nog maar één miljard dollar was. Deze investeringen hebben ervoor gezorgd dat fintech-bedrijven een belangrijke concurrent zijn geworden voor traditionele banken.

Trends
Het afgelopen jaar zijn er door Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, verschillende trends gesignaleerd. Zo noemde hij de opmars van Silicon Valley in finance en dat banken zich daarop moeten aanpassen. De bezorgdheid van bankiers over het verdedigen van hun positie zal waarschijnlijk alleen maar toenemen als fintech zijn bereik vergroot.
Banken moeten nadenken waarom zij terrein verliezen van fintech-bedrijven. David Klein, CEO van het Amerikaanse leningsbedrijf Commonbond, zei onlangs over 2016 dat de trends die fintech-ondernemingen veroorzaken breinbrekers moeten zijn voor traditionele bankiers. Fintech-ondernemingen zetten klanten in het middelpunt en tot op heden doen traditionele banken dat niet.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles