Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Innovation

Fintech grote game changer?

In aanloop naar de FinTech Global Expo in San Diego sprak platform Equities met een aantal experts uit de sector.

Niet alleen stellen revolutionaire veranderingen en innovaties investeerders, kleinere bedrijven en consumenten in staat om directe toegang te krijgen tot platforms waar financiële beslissingen genomen kunnen worden, zonder tussenkomst van een intermediair. De innovaties hebben ook hun weerslag buiten de financiële sector, zo schrijft Equities.

Katalysator in verandering
Andrea Shows, CEO van Coastal Shows, stelt dat het aantal investeerders in financiële innovaties toeneemt. Ook de traditionele partijen lijken als een blad aan de boom om te slaan, zo stelt ze. Waar ze eerst angstig waren, lijken ze nu massaal geld beschikbaar te stellen voor financiële innovaties.

Joe Elias, medeoprichter en COO van crowdfundingplatform Loquidity dat zich richt op vastgoed, ziet een steeds sterkere rol weggelegd voor big data. “Big data gaat de industrie vormen”, voorspelt hij. De grote hoeveelheid data zorgt ervoor dat er complementaire producten aangeboden worden naast de vastgoedaanbiedingen. Daarnaast verwacht hij dat het crowdfunden van vastgoed niet alleen gevolgen heeft voor de financiële wereld. Het zou ook een verandering mogelijk maken in de manier waarop individuen omgaan met hun gemeenschap. Daarbij zou het tevens een katalysator kunnen zijn in de verandering van de manier waarop mensen hun tijd en energie investeren.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles