Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech Cobase haalt 10 miljoen euro op in Series A-ronde

Fintech-bedrijf Cobase heeft 10 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald in een Series A-ronde. De Noord-Europese bank Nordea en het Franse Crédit Agricole CIB voegen zich als aandeelhouders van Cobase bij grootaandeelhouder ING, en hebben het doel om ook commercieel partner te worden. De nieuwe investering stelt het multibank-platform Cobase in staat om zijn producten door te ontwikkelen en het netwerk van aangesloten banken wereldwijd verder uit te breiden.

Cobase biedt een eindoplossing voor grootzakelijke klanten met veel verschillende bankrekeningen bij verschillende banken. Het in eigen huis ontwikkelde multibank-platform biedt deze gebruikers toegang tot al hun rekeningen bij de verschillende financiële instellingen waarmee ze zaken doen. Gebruikers kunnen ook hun eigen ERP-systeem direct koppelen met Cobase, wat integraties met elke bank afzonderlijk overbodig maakt. Naast bank-connectiviteit, zijn ook de centrale Payment Hub en verschillende Cash Management en Treasury Management-modules belangrijke functies van het platform.

Nieuwe aandeelhouders en commerciële partners

Met het sluiten van de Series A-ronde verkrijgt Cobase het benodigde kapitaal om zijn groei te versnellen. Tegelijkertijd sluit Cobase een commerciële samenwerking met Nordea en is er de intentie om eenzelfde overeenkomst met Crédit Agricole CIB aan te gaan. Dit biedt Cobase de mogelijkheid om activiteiten te ontplooien via twee van de grootste spelers in de financiële wereld, doordat beide de Cobase-technologie gaan gebruiken voor hun eigen klanten. Cobase verwacht in de toekomst op deze manier met meer banken als partner te gaan samenwerken.

Europese en wereldwijde uitbreiding op de planning

Voor Cobase biedt het groeikapitaal een kans om de mogelijkheden van het platform verder te ontwikkelen en het netwerk van aangesloten banken uit te breiden, zegt Jorge Schafraad, oprichter en CEO van Cobase. “Momenteel zijn onze klanten grote bedrijven, voornamelijk uit West-Europa. Het is onze strategie om van Cobase in de komende jaren een pan-Europese speler te maken en vervolgens wereldwijd uit te rollen. We zijn al verbonden aan meer dan honderd banken over de hele wereld. We volgen simpelweg de behoeftes van onze zakelijke gebruikers. Ons platform helpt hen om hun bankrekeningen efficiënt te beheren en we blijven de mogelijkheden uitbreiden. Daarnaast kunnen banken onze technologie ook in hun eigen systemen verwerken om zo oplossingen voor hun klanten te bieden onder hun eigen merk. Het is een win-winsituatie. Cobase kan sneller uitbreiden naar nieuwe markten en klantsegmenten, en banken krijgen toegang tot onze technologie.”

Fintech succesverhaal

Cobase ging in 2017 zelfstandig verder na een succesvolle start in een accelerator-programma van ING in 2016, waarin het concept werd getest door middel van prototyping, klantinterviews en marktonderzoek. Benoît Legrand, Chief Innovation Officer en CEO van ING Ventures bij ING: “Cobase heeft alle kenmerken van een fintech-succesverhaal. Ze zijn een goed voorbeeld van hoe we innoveren bij ING en hoe we bedrijven waarin we investeren helpen om succes te behalen. Hun multibank-platform is een geweldig concept. Cobase komt nu in de fase van scale-up. We zijn erg blij met de nieuwe banken als partners om samen de veelbelovende groei van Cobase te versnellen.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles