Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Fintech-bedrijven drukken winst van traditionele financiële dienstverleners

Meer dan $4 biljoen aan omzet en $470 miljard aan winst verliezen de traditionele financiële dienstverleners door de nieuwe fintech-bedrijven. Dit blijkt uit een recent rapport van Goldman Sachs.

Goldman Sachs deed onderzoek naar ‘socialization of finance’, wat inzicht geeft in de impact die technologie en gedrag hebben op de financiële sector. Volgens Goldman Sachs gaan de marktsegmenten crowdfunding, wealth management, payments en lending het meest profiteren van de veranderingen.

“De financiële sector wordt steeds socialer en democratischer terwijl de markt steeds meer verhuist naar online en geautomatiseerde diensten. Daardoor krijgen consumenten tegelijkertijd meer invloed, worden de bestaande banken en kredietsystemen verstoord en worden nieuwe markten gecreëerd”, aldus Goldman Sachs.

Crowdfunding
Misschien wel het meest verstorende nieuwe financieringsmodel is crowdfunding. Volgens de bank geeft crowdfunding het volk de macht om direct te bepalen welke nieuwe producten ontwikkeld worden en welke niet. Volgens schattingen van Crowdfund Insider verdubbelde het totale financieringsbedrag door crowdfunding tussen 2011-2014 ieder jaar, naar een bedrag van $10 miljard in 2014. Daarvan was meer dan een half miljard afkomstig van het populaire crowdfundingplatform Kickstarter.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles