Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Financiële sector moet zoektocht personeel moderniseren

Hoewel er binnen de financiële sector meer dan genoeg werk voorhanden is én er behoefte bestaat aan moderne professionals, moet de branche nog een behoorlijke stap zetten. Dit blijkt uit onderzoek van detacheerder Yacht.

Uit de cijfers, die zijn samengesteld met behulp van vacaturedata van de arbeidsmarktanalisten van Jobdigger, blijkt dat de financiële sector springlevend is en staat te springen om kundige werknemers. In 2017 is de vraag naar finance professionals met 19 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Voor het vijfde jaar op een rij is er een groei in finance-vacatures zichtbaar.

Wanneer de vacaturestijgingen gedetailleerder worden bekeken, blijkt dat de traditionele financieel adviseur juist minder populair is geworden het afgelopen jaar. Voor adviseurs waren er 8 procent minder vacatures beschikbaar in 2017, de grootste stijger (maar liefst 26 procent) is te zien bij de vraag naar assistent-accountants.

Kloof
Er blijkt een kloof te zitten tussen de personeelsbehoefte die leeft binnen de financiële branche en de wijze waarop deze medewerkers worden geworven. “Bedrijven willen een professional die raad weet met nieuwe technologie, maar ze vragen echter nog op een traditionele manier uit”, aldus Misja Bouma, business development manager bij Yacht. Finance. Hierdoor lopen werkgevers en (potentiële) werknemers elkaar nogal eens mis.

Ook blijkt 84 procent van de finance-professionals helemaal niet op zoek te zijn naar een nieuwe functie. Het feit dat men liever blijft zitten waar men zit, kan weleens een verklaring zijn voor het feit dat de hoeveelheid beschikbare vacatures binnen de finance jaar na jaar blijft groeien.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles