Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Financiële branche laat kansen liggen met mobiele apps

De mogelijkheden van mobiele technologie worden door financiële instellingen niet in de volle breedte benut. Op het gebied van veiligheid en klantbetrokkenheid laten vele banken en verzekeraars kansen liggen.

Dat stelt Deloitte in het rapport ‘Mobile Financial Services’, een onderzoek onder 2200 Amerikaanse consumenten. Ondanks dat veel financiële instellingen actief gebruik maken van mobiele technologie, heeft de financiële sector nog veel ruimte om de technologische mogelijkheden op dit gebied te benutten.

Hogere betrokkenheid
Veel van de huidige apps zijn gericht op het uitvoeren en ondersteunen van basale mobiele transacties. Banken en verzekeraas staan nu voor de uitdaging om de betrokkenheid van klanten te verhogen. De applicaties blijken niet altijd bij alle klanten van banken en verzekeraars bekend te zijn. Daarnaast moet veiligheid gewaarborgd worden en is het zaak mobiele toepassingen specifiek te maken voor het gebruik thuis, onderweg en in filialen.

Veiligheid is struikelblok
Het onderzoek geeft inzicht in meer beperkingen van huidige apps die een drempel vormen voor het gebruik hiervan. Voor 61 procent van de regelmatige gebruikers van de apps zijn zorgen over veiligheid de belangrijkste reden om niet langer gebruik te maken van een mobiele app. Er zijn vooral zorgen over veiligheid van transacties over wifi en mobiele netwerken. Ook het verliezen van een smartphone en het risico dat je identiteit gestolen wordt zijn zorgpunten.

Daarnaast komt het formaat van een smartphone de zichtbaarheid en het gebruiksgemak niet ten goede. Ook wordt het gebrek aan internetverbinding in sommige gebieden genoemd, evenals beperkingen door de mobiele user interface.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles