Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Facebook Messenger Pay rolt uit in VS

Onlangs werd al bekendgemaakt dat Facebook de betaalfunctie gaat introduceren. De nieuwe functie, genaamd ‘Facebook Messenger Payments’, is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten

Met de nieuwe betaalmogelijkheid gaat Facebook de concurrentie aan met PayPal, Square en de reguliere banken. De betaalfunctie is gratis en beschikbaar op zowel de Android-, iOS- en desktopversie van Facebook. Facebook verwerkt alle betalingen zelf. Of de dienst in de nabije toekomst ook in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onbekend.

Enkele steden
Momenteel is de betaalfunctie nog maar beschikbaar in enkele Amerikaanse steden, waarvan New York de meest recente toevoeging is. Op deze manier wil Facebook de markt leren kennen om dan gestaag de functie te optimaliseren voor een wereldwijde introductie. Buiten New York is de app beschikbaar in de Seattle, Portland en Austin.

Concurrentie
Facebook wil met de nieuwe functie niet alleen grote aanbieders als PayPal overbodig maken voor kleine betalingen, maar ook concurreren met andere sociale media. Zo introduceerde Snapchat eerder al Snapcash en wil Google met het vernieuwde Android Pay ook een gooi doen naar het mobiel betalen. De techgiganten zien duidelijk het potentieel van de fintech-revolutie.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles