Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Facebook lanceert betaalfunctie

Geld overmaken naar Facebookvrienden – binnenkort kan dat via de Messenger-app van Facebook. De nieuwe functie wordt de komende maanden beschikbaar gesteld in de Verenigde Staten, zo meldt Facebook op zijn website.

Met de nieuwe betaalmogelijkheid gaat Facebook de concurrentie aan met Paypal, Square en de reguliere banken. De betaalfunctie is gratis en beschikbaar op zowel de Android-, iOS- en desktopversie van Facebook. Facebook verwerkt alle betalingen zelf. Het is nog onbekend of de dienst ook in Nederland zal worden aangeboden.

Dat Facebook ook stappen op de financiële markt zet, komt niet onverwacht door het aantrekken van David Marcus van Paypal in 2014.

Betaal apps
Steeds meer bedrijven maken het mogelijk om sneller en makkelijker geld over te maken. Online bank Knab lanceerde al de Knab App, waarmee je geld kan overmaken via een sms. Daarvoor heb je alleen het telefoonnummer van de ontvanger nodig en geen IBAN.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles