Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Esther van Koor, de nieuwe CEO van Cannock EDR Holding

Esther van Koot nieuwe CEO Cannock-EDR Holding

Esther van Koot begint per direct als CEO van creditmanagementorganisatie Cannock-EDR Holding. Van Koot is afkomstig van The Works, de holding achter bedrijven als YoungCapital, YoungCapital NEXT & Jobbird, waar zij managing director bij Young Capital Next en salesdirecteur van de groep was. In haar nieuwe rol is zij verantwoordelijk voor verdere internationale groei van de groep waar Cannock, Cannock Chase en EDR onder vallen.

Van Koot treedt toe tot het huidige directieteam van Cannock-EDR Holding en werkt als CEO nauw samen met de directieteams van de onderliggende labels. In haar nieuwe functie wordt zij verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie. “We zochten een ervaren leider, iemand met de power en drive om vernieuwende inzichten en ideeën in onze branche ten uitvoer te brengen”, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners, moederbedrijf van Cannock-EDR Holding. “Esther staat voor mij model voor een nieuwe, moderne vorm van leiderschap, waar Axiom en ikzelf heel erg in geloven. Die vorm van leiderschap heeft het resultaat van Circle8Group, Axiom’s andere grote deelneming in de staffing industry, exponentieel doen groeien. Ik ben er van overtuigd dat hetzelfde gaat gebeuren met Cannock EDR Holding.”

Schuldenproblematiek
Van Koot is zeer content met haar overstap. “Toen deze fantastische kans voorbij kwam, kon ik deze simpelweg niet laten liggen”, zegt Van Koot. “De langetermijnvisie van het moederbedrijf is inspirerend. We willen echt een merk neerzetten. En dat gaat lukken. Effectief creditmanagement speelt een steeds essentiëlere rol in de samenleving. Een bijdrage kunnen leveren aan het indammen van de groeiende schuldenproblematiek en daarmee zowel consumenten als bedrijven weer ruimte, ‘lucht’ en vrijheid kunnen geven, spreekt me erg aan.”

Volop groeipotentie
Cannock EDR Holding speelt al meer dan dertig jaar een leidende rol in de creditmanagementsector. Van Koot zal nieuwe proposities introduceren binnen de bestaande bedrijven en mogelijk ook nieuwe overnames in goede banen leiden. Ze kijkt uit naar het maken van de volgende stap met deze bedrijven. van Koot: “Met de kennis die ik in andere branches heb opgedaan en de visie die ik op de credit management branche heb ontwikkeld, wil ik er met het fantastische team voor zorgen dat we ons doorontwikkelen naar de nieuwe tijd. Vanuit mijn nieuwe rol zie ik dan ook volop groeipotentie en kansen. Ik wil niet op de winkel passen, maar hem verbouwen en laten bloeien. Ik heb een echte winnaarsmentaliteit. Van tevoren schat ik in: kan ik dit? Zo niet, dan begin ik er niet aan.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!