Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

EnterNext brengt 47 MKB’ers naar de beurs

EnterNext, een initiatief van NYSE Euronext om kleine en middelgrote ondernemingen via een beursgang aan investeerders te helpen, heeft in het eerste jaar van zijn bestaan 47 bedrijven naar de beurs gebracht. In totaal wist het MKB op deze manier 9 miljard euro op te halen, zo schrijft De Telegraaf.

Nederlandse MKB’ers hebben steeds meer moeite om via een bank financiering te verkrijgen. Daarom stijgt de vraag naar alternatieve manieren van financiering zoals EnterNext. De ondernemingen moeten in dat geval transparanter worden, omdat ze verantwoording moet afleggen aan hun aandeelhouders. Eric Forest, topman van EnterNext, stelt dat deze transparantie wel zorgt voor een hogere mate van aantrekkelijkheid voor internationale investeerders.

Stijgende lijn
Volgens Forest zal het aantal middelgrote en kleine bedrijven dat naar de beurs gaat alleen maar toenemen: “We hebben sinds het begin van 2014 nu al meer mkb-noteringen dan in heel 2013.” EuroNext heeft dan ook als doel om in 2016 80 bedrijven per jaar naar de beurs te brengen. Uit de praktijk blijkt dat steeds meer Amerikaanse investeerders hun weg vinden naar de Europese beurzen. Vooral Europese bedrijven in de medische technologie zijn populair in de Verenigde Staten.

Veranderende financieringen
De groei van initiatieven zoals EuroNext geeft aan dat ondernemingen steeds vaker op zoek gaan naar alternatieven voor bankfinanciering. Zo neemt  de populariteit van crowdfunding nog steeds toe, vooral als het gaat om het vinden van lokale investeerders. Ook online platformen waar bedrijven op zoek gaan naar steun bij informal investors en business angels krijgen steeds meer voet aan de grond.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles