Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Eerste FinTech Hackathon in Nederland

Het is een vraag die velen bezighoudt: hoe kan financieren en lenen worden geïnnoveerd? Als de eerste FinTech Hackathon een succes wordt, dan wordt deze vraag in eerste weekend van juli beantwoord. In 48 uur gaan creatieve teams uit financiële technologische industrie opzoek naar  vernieuwende en alternatieve manieren van lenen en financieren.

De hackathon, een fenomeen uit Silicon Valley, wordt georganiseerd door Rabobank, Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht. De deelnemers krijgen tijdens de strijd zowel openbare als gesimuleerde data en zogenaamde API’s om mee te werken.

Procedure
Na twee volle dagen buigt een vakjury van financieel en technische deskundigen zich over de resultaten. Het winnende team mag 5000 euro verdelen. Maar belangrijker nog, ze mogen gebruik maken van het ondernemerschapsprogramma UtrechtInc om hun idee uit te werken zodat het in praktijk kan worden gebracht.

Tot 22 juni kunnen ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, ondernemers en studenten zich nog aanmelden om mee deel te namen aan de wedstrijd.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles