Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Eerste editie Hackathon overtreft verwachtingen

Afgelopen weekend werd door Rabobank in Utrecht de FinTech hackathon georganiseerd. De eerste editie van het evenement heeft de verwachtingen overtroffen.

Tachtig programmeurs werkten afgelopen weekend aan nieuwe technische concepten voor de financiële wereld. Aan het eind van het weekend werden vijftien concepten gepresenteerd. Innovatiemanager Harrie Vollaard van de Rabobank: “Het heeft onze verwachtingen overtroffen. De resultaten waren heel divers.”

Digitale smeerolie
Paygel kwam als winnaar uit de bus, als een soort ‘digitale smeerolie voor e-commerce’. Wanneer een consument een betaling wil doen, worden (ook op mobiel) alle relevante velden automatisch ingevuld en de betaling verricht. De doelstelling is om de betaaldrempel op mobiele dragers te verlagen.

Publieksprijs voor Fritz
Vanwege de diverse resultaten is besloten om naast de juryprijs ook een eervolle vermelding uit te delen in de vorm van een publieksprijs. Het team van ‘Fritz’ mocht dan ook deze prijs in ontvangst nemen. Fritz is erop gericht om het proces van online betalen eenvoudiger te maken, maar dan voor de gebruikersgroep met mentale beperkingen. Vollaard: “Wanneer iemand iets koopt, wordt voor de eindafrekening de online ondersteuning van familie of vrienden ingeroepen om met de aankoop mee te kijken. Na hun fiat wordt de order geplaatst.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles