Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Econic Eindhoven broedplaats voor nieuwe fintechs

Goed nieuws voor fintechs, bankmedewerkers en ieder ander met een eigen idee over financiële innovatie. Zij kunnen vanaf vandaag in Eindhoven terecht voor het testen en doorontwikkelen van creatieve ideeën op fintech-gebied.

High Tech XL
Dat meldt Emerce. Econic, zo heet de regelvrije omgeving waar bovenstaande partijen in terechtkunnen. De ruimte bevindt zich in een regiokantoor van ABN Amro op de Vestdijk. De bank is met onder meer de gemeente Eindhoven en Philips partner van de Eindhoven Startup Alliance. Die staat startup-accelerator HighTechXL bij in het opzetten van nieuwe ondernemingen.

Klaarstomen voor de markt
Innovatie-experts van HighTechXL begeleiden de deelnemende partijen. Zo geven zij onder meer workshops. In eerste instantie ligt bij Econic de focus op de doorontwikkeling van zeven vernieuwende producten en diensten en vier participerende fintechs. Het is de bedoeling dat deze projecten in zes maanden klaar zijn om de markt op te gaan.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles