Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dyme: nooit meer vast aan je abonnement

Het kan gebeuren: terwijl je ze eigenlijk niet meer nodig hebt of wilt, betaal je nog iedere maand trouw voor je abonnementen. Best zonde van je geld! De app Dyme doet er wat aan. Die geeft je een overzicht van deze terugkerende betalingen, zegt met een druk op de knop je abonnement op en sluit, indien gewenst, een nieuw abonnement af. Dyme is één van de finalisten bij de Accenture Innovation Awards.

Dyme geeft je dus meer controle over je financiële situatie. De app maakt verbinding met je bankrekening en toont al je terugkerende uitgaven: je Spotify- of Netflix-account, je krantenabonnement maar ook je maandelijkse energierekening. Dit gebeurt nu nog met een nauwkeurigheid van 80 procent. Wanneer de app meer gebruikers krijgt, wordt dit percentage steeds hoger. Met een druk op de knop kun je een abonnement beëindigen en, als je wilt, switchen naar een andere leverancier.

Het ontstaan van Dyme is mede mogelijk gemaakt door de PSD2-regelgeving, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. Daardoor kan de startup, met toestemming van de gebruikers, toegang krijgen tot de rekeninggegevens van klanten. Dat moet uiteraard 100 procent veilig gebeuren. Dyme garandeert dat door een directe API-verbinding met de bank. De financiële data blijft daardoor bij de bank; Dyme leest de gegevens alleen en slaat alleen informatie met betrekking tot de abonnementen op: ook nog eens AVG-proof dus.

Voor consumenten is de app gratis te downloaden. Dyme ontvangt een vergoeding van de leveranciers naar wie de Dyme-gebruiker overstapt. De app wordt nu getest door 500 gebruikers en werkt momenteel nog alleen met Bunq Bank. Vanaf begin november wordt er ook gelinkt naar andere Nederlandse (groot)banken. De app is beschikbaar voor IOS en Android.

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijkse innovatiewedstrijd voor startups. Zij kunnen in acht categorieën de prijs winnen voor meest innovatieve startup. Naast Finance zijn dat Education, Climate, Health, Living and Working, Mobility, Nutrition en Security. Ieder jaar kent de competitie ruim duizend deelnemers. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 2 november.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles