Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: “Zowel banken als bedrijven profiteren van Cloud4banking”

Het overzicht in het zakelijke betalingsverkeer raakt al gauw zoek. Om dit overzicht te behouden biedt JACCOO een platform dat alle betalingen verwerkt en presenteert in de cloud, de cloud4banking. Aan het woord is Robert van Dongen van JACCOO.

Welk probleem lost jullie product op?
“Onder bedrijven bestaat al enige tijd de behoefte om met één oplossing zakelijk te kunnen bankieren met alle banken waar zij hun rekeningen hebben lopen. Zeker wanneer het een bedrijf betreft, die opereert in meerdere landen en meerdere bankaccounts heeft in verschillende landen.”

Hoe maken jullie dit concept tot een succes?
“JACCOO ontzorgt zowel bedrijven als banken. Zeker met het oog op de komst van Payment Service Directive (PSD2) van de EU. Hierin liggen de nieuwe EU-regels vast waarin bepaald wordt dat betalingsverkeer niet alleen iets is van de banken. Daarnaast draagt JACCOO bij aan de oplossing van een wezenlijk probleem waar veel ondernemers mee te maken hebben. We bieden ondernemers zicht op het ‘dode geld’ in de organisatie: geld dat wel aanwezig is, maar waar ondernemers geen zicht op hebben.”

Hoe ziet jullie verdienmodel eruit?
“Ondernemers betalen per transactie een fee. De hoogte van de fee hangt af van het aantal transacties en wat banken betalen. Bedrijven betalen pas een fee als het wordt gebruikt per transactie.

Voor het volledig artikel, zie hier.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles