Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “We zijn de uitkomst voor bedrijven met complexe valutabehoeften”

Ebury is zowel broker als ook een brug voor het betalingsverkeer tussen mkb’ers en leveranciers over de hele wereld met meer dan 120 verschillende beschikbare valuta’s tot een miljoen euro.

Met Trade Finance, een onderdeel van Ebury, worden bedrijven tijdelijk gefinancierd voor inkopen. De bedrijven krijgen een handelskrediet tot één miljoen euro waarna ze vier maanden de tijd krijgen om het verschuldigde bedrag terug te betalen. Met deze service kunnen bedrijven zich gemakkelijker op de internationale markt begeven om snel te kunnen groeien. Ook helpt Ebury de bedrijven bij het versterken van internationale handelsrelaties. Volgens Rob Adrichem, Country Manager van Ebury Nederland, komt dit dienstenpakket tegemoet aan bedrijven die bij hun bank niet terecht kunnen voor een gelijkwaardige snelle service. “Waar de service van banken ophoudt, gaan wij verder”, aldus Adrichem.

Welk probleem lossen jullie op?
Adrichem: “Allereerst zijn we een uitkomst voor bedrijven met complexe valutabehoeften. We bieden toegang tot meer dan 120 verschillende valuta’s waardoor we ieder bedrijf de juiste valuta kunnen leveren voor hun internationale transactie. Daarbij maken we gebruik van een eerlijke en transparante koers. Veel banken hanteren de geadverteerde koers en brengen achteraf extra kosten in rekening. Onze valutaspecialisten hebben toegang tot marktinformatie en koersvoorspellingen waardoor wij onze klanten gerichte adviezen kunnen geven met betrekking tot hun transacties. Dat drukt de koersrisico’s aanzienlijk.”

Hoe maken jullie Ebury tot een succes?
“Omdat veel mkb’ers bij ons aankloppen met uitdagingen waar banken geen oplossing voor hebben, zijn we naar onze doelgroep toe juist heel oplossingsgericht. Door het gemak dat wij bieden, staat het succes van Ebury op zichzelf. Banken hanteren tegenwoordig steeds slechtere koersen, terwijl niemand dit eigenlijk doorheeft.”

Wat is het verdienmodel van Ebury?
“Onze klanten hebben niet te maken met servicekosten, fees, marges, et cetera. Bedrijven die bij ons valuta’s kopen, krijgen van ons een koers. In die koers zit ons hele verdienmodel. Dat is waar wij onze inkomsten uithalen.”

Waarom gaan jullie de Fintech Awards winnen?
“Met onze positionering vullen we een gat in de markt. Onze klanten ervaren met ons handelsplatform ontzettend veel gemak. Deze bevestiging krijgen we al door het feit dat we de laatste tijd ontzettend aan het groeien zijn. Het mkb is daarnaast veel in het nieuws door het feit dat deze bedrijven bij banken maar moeilijk aan krediet komen. Ebury biedt deze bedrijven uitkomst, waardoor we niet alleen een oplossing zijn voor onze doelgroep, maar ook voor een maatschappelijk probleem.”

De Dutch Fintech Awards werden op maandag 20 april uitgereikt. Meer informatie vindt je hier.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles