Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: “We willen de AmEx van de bankkaarten worden”

Ongeveer een jaar geleden richtte Nicolas Mertens Sign2Pay op als antwoord op de volgens hem omslachtige manier van betalen. Het concept van Sign2Pay is simpel, namelijk een rekening betalen met een biometrische handtekening. 

Met Sign2Pay wil Mertens consumenten de mogelijkheid bieden om met hun telefoon of tablet een rekening te ondertekenen. Hoe vaker een consument van de software gebruik maakt, hoe veiliger het systeem wordt.

Welk probleem lost jullie product op?
“Een betaaldienst moet eenvoudig zijn, maar zeker ook veilig. Die veiligheid gaat nu vaak ten koste van het gebruikersgemak. Het Max Plancke Instituut voor informatica heeft onderzocht dat het tekenen van een vrije vorm op een tablet of smartphone de veiligste manier is om een persoon the authentiseren. En de handtekening kwam daarbij naar voren als de beste vorm.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“We zijn sinds kort echt operatief en hadden al vrij snel de eerste tien bedrijven aangesloten. We focussen nu nog vooral op de Benelux. Dat is immers onze thuismarkt. In januari zijn we gestart met de sales gericht op de Benelux; aankomende zomer richten we onze pijlen op Duitsland. Daar openen we dan ook een kantoor. En daarna openen we er iedere zes maanden een kantoor bij. En zo willen we de American Express onder de bankkaarten worden.”

Hoe gaan jullie hiermee geld verdienen?
“Consumenten kunnen met Sign2Pay betalen als de betreffende winkel waar ze het product kopen, zich bij ons heeft aangesloten. We richten ons met name op webshop-houders. Denk aan fashion, elektronica, dagdeals, reizen, tickets en diensten zoals Uber. Deze bedrijven betalen ons een vergoeding per transactie. Geen abonnementskosten dus.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles