Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch FinTech Awards: “Wij volgen geen trend, maar veranderen de sector volledig”

 Voor veel ondernemers is het lastig om te beoordelen hoeveel hun bedrijf waard is. Gianluca Valentini en Daniel Faloppa ontwikkelden een online tool die ondernemers helpt te berekenen hoeveel hun bedrijf waard is. 

Ondernemers vullen zelf hun bedrijfsgegevens in die vervolgens vergeleken worden met economische benchmarks. De ondernemer krijgt vervolgens een overzicht met de waardering, maar ook vooruitzichten en het groeiperspectief van de onderneming.

Welk probleem lost jullie product op?
“Het online benchmarken van de waarde van een bedrijf is veel goedkoper en wij merkten dat daar veel behoefte aan is.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Sinds de lancering van Equidam in juli 2013 hebben al tweeduizend bedrijven onze online dienstverlening gebruikt. Het is een nichemarkt, waarin we lokaal iets opbouwen dat we uiteindelijk ook in het buitenland kunnen toepassen.”

Hoe gaan jullie geld verdienen met dit idee?
“Ondernemers kunnen online een rapport laten opmaken over de waarde van hun bedrijf tegen een fractie van de kosten van een traditionele adviseur. Ook bieden wij een abonnementsmodel aan voor adviseurs en licensing voor grote organisaties die een white label-oplossing willen.”

Voor het volledig artikel, zie hier.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles