Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Wij helpen grensoverschrijdende retailers”

Je iPhone of iPad gebruiken als volledige kassa? het kan allemaal. PayPlaza is meer dan alleen een platform voor het verwerken van betalingen, ze bieden immers ook oplossingen voor de (fysieke) winkels om aankopen te doen of artikelen te scannen.

 

Een draagbare betaalterminal met scanner waar je een smartphone in klikt. Het is allemaal mogelijk dankzij PayPlaza. Geen lange wachtrijen meer en zelfs de integratie met de webshop is mogelijk. “Wie op internet bestelt, kan de bestelling ophalen in de winkel, daar artikelen bijkopen of een bestelling laten thuisbezorgen. Er zijn allerlei smaken”, zegt Edgar Plasa, CEO van PayPlaza. Textielketen Zeeman en BAS Groep, bekend van Dixons en iCenters, maken al gebruik van de ‘lopende’ kassa in al hun winkels met meer dan tweeduizend betaalterminals in heel Europa. PayPlaza werd opgericht in 2010 en telt al 25 medewerkers met kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Madrid.

Welk probleem lost jullie product op?
Edgar Plasa: “In eerste instantie leveren wij oplossingen, waar producten deze ondersteunen. Het helpt grensoverschrijdende retailers in hun hedendaagse gedwongen keuze voor verschillende partners in verschillende landen. In ons systeem werken zij uniform met één kassakoppeling voor heel Europa en kunnen zij zelf kiezen welke terminals zij willen gebruiken. Dat geeft eindelijk weer vrijheid en ook een lagere TCO.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Wij blijven met veel partners samenwerken, zoals banken, acquirers en leveranciers van kassasystemen. Wij zijn bezig er een groot succes van te maken en ook retailers weten ons steeds beter te vinden. Ook blijven we additionele functionaliteiten doorontwikkelen voor de toekomst.”

Hoe gaan jullie geld verdienen met dit idee?
“We krijgen licentievergoedingen voor het gebruik van onze software en ons platform en daarnaast nog een vergoeding voor het gebruik van hardware. Als klanten een specifieke oplossing op maat willen kan dat ook, tegen een ontwikkelvergoeding. Alles kan, maar het belangrijkste voor ons zijn de licentievergoedingen.”

Waarom gaan jullie de Fintech Award winnen?
“Op het gebied van Point of Sale-betalingen is er de afgelopen tien jaar nagenoeg niks revolutionairs gebeurd. Door intelligentie naar de cloud te brengen en in een bestaand segment een compleet nieuwe innovatie door te voeren, hebben wij de keten als het ware opengeknipt. Er had nog nooit iemand gekeken naar de voordelen voor de retailers aan de POS, maar nu hebben deze eindelijk de vrijheid om voor hun eigen flexibele toekomst te kiezen.”

Voor het volledige artikel, zie hier

Over de schrijver

Related Articles