Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Dutch Fintech Awards: “Met ons platform halen consumenten meer uit hun geld”

Inzicht krijgen in je financiën, het is niet altijd vanzelfsprekend. The Moneyer creëerde een online platform waarop consumenten verschillende bankrekeningen koppelen aan pensioengegevens, verkeringen, hypotheken en nog veel meer.

The Moneyer is geen huishoudboekje dat je leert budgetteren, het is een online platform waarop consumenten hun financiële data kunnen beheren en op een voordelige manier financiële producten kunnen aanschaffen. “Wij geloven dat de consument en niet de bank of een andere financiële dienstverlener eigenaar is van zijn financiële data”, zegt Erik Driessen, CEO van The Moneyer.


Welk probleem lost jullie concept op?
“Er zijn drie dingen waarvoor we een oplossing bieden. Ten eerste hebben mensen behoefte aan inzicht in hun financiën. We mikken dan met name op consumenten met meerdere bankrekeningen en financiële producten op hun naam. Ten tweede willen we vanuit dit inzicht mensen stimuleren om hun doelen te bereiken. Een doel kan bijvoorbeeld een reis naar Azië zijn, of op je zestigste met pensioen gaan. Ten slotte speelt The Moneyer een rol in de executie. Via het platform kunnen gebruikers financiële producten afnemen, die al dan niet helpen bij het behalen van het gestelde doel.”

Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“We zijn al sinds het voorjaar van 2011 bezig. De eerste twee jaar hebben we aan ons product gewerkt. We zijn een ontwikkelbedrijf en altijd bezig met het nog beter maken van ons product. Sinds een halfjaar zijn we druk met het sluiten van partnerships met financiële bedrijven. Wij zijn goed in het ontwikkelen van software, dat is interessant voor financiële instellingen. Samen met onze partners kunnen we aantrekkelijke proposities in de markt zetten voor consumenten.”

Hoe verdienen jullie geld met CREST?
“Het platform is gratis voor gebruikers en blijft gratis. We verdienen geld met onze partnerships, financiële partijen kunnen op ons platform producten aanbieden. Daarnaast verkopen we onze software aan financiële instellingen. We zijn begonnen gesprekken te voeren met grote instellingen als Rabobank en ING.”

Waarom gaan jullie de Fintech Awards winnen?
“We geloven heel erg in het product en dat dit uiteindelijk gaat winnen. We richten ons op mensen met meerdere bankrekeningen en financiële producten in bezit. We willen hen helpen plannen te maken voor de toekomst en te realiseren. Met ons platform kunnen ze meer uit hun geld halen. Daarin zijn we voor zover ik weet de enige partij in Nederland.”

 

 

Over de schrijver

Related Articles